Διάκριση στο διαγωνισμό του Οίκαδε "Η γειτονιά που θα ήθελα..."

2012-04-04 10:34

Στον φετινό διαγωνισμό του ΟΙΚΑΔΕ "Η γειτονιά που θα ήθελα..." η ομάδα των σχολείων 9ο Δ.Σ. Ρεθύμνου, 20ο Δ.Σ. Σερρών, 1ο Δ. Σ. Πορταριάς με τη συμμετχοή της ήρθε δεύτερη. Οι μαθητές δημιούργησαν τα έργα τους με διάφορες τεχνικές (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευή) δημιούργησαν τηις γειτονιές που θα ΄θελαν . Το σχοελίο μας είχε αναλάβει τη φιλότεχνηση των έργων ζωγραφικής. Τα έργα δημιουργήθηκαν από μαθητές της Στ τάξης χωρισμένους σε τέσσερις ομάδες, με την ευθύνη της εκπαιδευτικού εικαστικών Αναστασοπούλου Ελένης.

 
Προς
Υπεύθυνους εκπαιδευτικούς
Προγράμματος Οίκαδε
 
 
                                                                             Αθήνα, 27/3/2012
 
 
 
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί του Οίκαδε,
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο διαγωνισμός ¨Η γειτονιά που θα ήθελα...¨, που διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, εκτός από τα σχολεία του Οίκαδε, απευθύνθηκε στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 4.542 ατομικά και ομαδικά έργα από 374 σχολεία  και καλλιτεχνικά εργαστήρια.
 
Τα έργα, ζωγραφιές, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι κ.κ.:
 
  • Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.)
  • Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφος – , Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού τμήματος Μ.Ε.Π.Τ.
  • Έυα Σταμάτη, Γραφίστα, Διευθύντρια Μ.Ε.Π.Τ.
  • Γιάννα Κιλίμη Ζωγράφος, Art Therapist, ΜΑ in AT
  • Γιάννης Σκουλάς, φωτογράφος
  • Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου
 
 
Η αξιολόγηση των έργων των τάξεων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε, υπήρξε πολύ δύσκολη, καθώς τα έργα ήταν πλούσια σε φαντασία και δημιουργικότητα και πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 
Η τριάδα του Οίκαδε που διακρίθηκε είναι η εξής:
 
  • 14ο Δ.Σ. Καρδίτσας, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Σ. Ασκητής
  • 26ο  Δ.Σ. Περιστερίου Αττικής, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Γ. Τσούση
  • Δ.Σ Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Δ. Μιχαηλίδης
 
 
Οι εκπαιδευτικοί και ομάδα μαθητών των σχολείων που διακρίθηκαν θα φιλοξενηθούν από την Τράπεζα στην Αθήνα, ώστε να παραλάβουν το βραβείο τους και παράλληλα θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που προγραμματίζουμε. Επίσης, οι μαθητές αυτών των σχολείων θα λάβουν δώρο.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος το επίπεδο των έργων των σχολείων του Οίκαδε ήταν πολύ υψηλό με αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν από την Κριτική Επιτροπή τα έργα δυο ακόμα τριάδων.
 
Πρόκειται για τα σχολεία:
 
  • 9ο Δ.Σ. Ρεθύμνου, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Γ. Λαχνιδάκης
  • 20ο Δ.Σ. Σερρών, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Πισκιούλης
  • 1ο Δ. Σ. Πορταριάς, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Καραγιάννης
 
καθώς και
 
§  3ο Δ. Σ. Σητείας, υπεύθυνος εκπαιδευτικός: κ. Δ. Ζαμπετάκης
§  3ο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ.Π. Κασπαρίδου
§  Δ.Σ. Σεληνίων Σαλαμίνας, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Χ. Ξανθοπούλου
 
Στα παραπάνω σχολεία θα αποσταλεί συμβολικό δώρο.
Όλα τα έργα που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτεθούν από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 12:00. Επίσης, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 από τις 10:00 έως τις 17:00 θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο βιωματικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν, να κάνουν κατασκευές με διάφορα υλικά και να φτιάξουν τη γειτονιά που ονειρεύονται.
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφθείτε την έκθεση, να παρακολουθήσετε την τελετή βράβευσης και να πάρετε μέρος στα βιωματικά εργαστήρια, η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Ευχαριστούμε όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και ευχόμαστε η συμμετοχή σας να αποτέλεσε μια ευχάριστη εμπειρία.
 
 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
 
Ντορίνα Μοσχονά
Τμ. Δημοσίων Σχέσεων
& Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Τράπεζας Κύπρου