Ημέρες Κινηματογράφου

2012-02-17 11:29
 
Ένα μηνιαίο project για τον κινηματογράφο και τη σχέση με το βιβλίο, τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία αναπτυσεται  από σχολεία και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές επιλεγμένων ταινιών, να συναντήσουν σκηνοθέτες και ηθοποιούς, να συζητήσουν και να εργαστούν πάνω σε φύλλα εργασίας, να φιλοτεχνήσουν κινηματογραφικές αφίσες, να ακούσουν μουσικές από τον κινηματογράφο, να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία.

Το project θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση των φιλοτεχνημένων αφισών και μουσική συναυλία από μουσικούς των δημοτικών σχολείων με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Για τη φετική χρονιά ...

"Η Πόλη μου" θέμα του σχολικού διαγωνισμού κινηματογράφου - φωτογραφίας από την Σύμπραξη

 
Σύμπραξη Εκπαιδευτικών και Σχολείων Μαγνησίας
 
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
 
Η Σύμπραξη Εκπαιδευτικών και Σχολείων Μαγνησίας συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά για προσέγγιση και γνωριμία των μαθητών με τον κινηματογράφο και τον λόγο που αναπτύσσεται μέσα από την εικόνα, τον ήχο, την μουσική, το κείμενο, διοργανώνει και την τρέχουσα σχολική χρονιά  σχολικό διαγωνισμό για:
  1.  δημιουργία μικρού μήκους ταινιών
  2. φωτογραφίας
με θέμα «Η πόλη μου», με στόχο  την ανάπτυξη δημιουργικής  σχέσης των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και της φωτογραφίας. Για την προσέγγιση του θέματος αλλά και των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν η  Σύμπραξη Εκπαιδευτικών και Σχολείων Μαγνησίας με τη βοήθεια ειδικών θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που θα λάβουν μέρος σε συναντήσεις εργασίας.
Το θέμα «Η πόλη μου» μπορεί να προσεγγιστεί μέσα από τις εικόνες της σημερινής πόλης, από αρχειακό υλικό που αποτυπώνουν την πόλη στο παρελθόν, από φωτογραφικό υλικό ή οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να αποτελέσει μέρος της αφήγησης.
Παράλληλα θα συσταθεί κριτική επιτροπή (από ειδικούς ) που θα κρίνει τις ταινίες και τις φωτογραφίες και θα παραδώσει τα βραβεία στους νικητές, καθώς και οργανωτική επιτροπή θα αναλάβει όλα τις απαιτούμενες δράσεις  (προβολής , έντυπα κλπ) για την καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού.